Els calamarsos amb ceba es poden cuinar de maneres molt diferents. Aquesta és una recepta molt senzilla, però la podem adaptar afegint pèsols, carxofes o patates.
Els calamarsos destaquen pel seu alt contingut en vitamines A, B3, B12 i mineral com el calci, el iode, el potassi i el magnesi.
Ingredients per a 4 persones
▶︎ 4 calamarsos
▶︎ 3 cebes
▶︎ 3 tomàquets
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ 1 got de vi blanc
▶︎ 1 raig de brandi
▶︎ Oli d’oliva extra verge
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
Preparació i cocció
▶︎ Netegem els calamarsos. Tallem el cos en anelles i els tentacles a trossos.
▶︎ Tallem la ceba a la Juliana, piquem l’all i el julivert, pelem els tomàquets i els tallem a trossos.
▶︎ Posem oli en una cassola, l’escalfem a foc viu, afegim els calamarsos i els deixem 5 o 7 minuts.
▶︎ Quan comencin a petar afegirem la ceba.
▶︎ Remenem fins que la ceba quedi daurada, uns 15 minuts.
▶︎ Afegim un raig de brandi, donem un parell de tombs i, sense deixar de remenar, afegim l’all i el julivert, el pebre, el vi blanc i el tomàquet. Salem.
▶︎ Tapem la cassola i ho deixem a foc baix uns 30 minuts.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.