Aquests canelons són una deliciosa opció pels amants del peix i una excel·lent manera d’introduir-lo en el menú familiar. Segur que agraden a tots, i els nens se’ls mengen encantats.
Ingredients:
▶︎ 12 plaques de canelons (aproximadament)
▶︎ 250 grams de salmó fresc, desfet (però pots fer servir qualsevol classe de peix blanc o blau)
▶︎ 1 ceba picada
▶︎ 2 grans d’all picats
▶︎ 2 cullerades de mantega
▶︎ 2 cullerades de farina
▶︎ 1 tassa de llet
▶︎ 1/2 tassa de brou de peix
▶︎ 1 tassa de salsa de tomàquet
▶︎ 1/2 tassa de formatge parmesà ratllat
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ Julivert fresc picat per decorar
Preparació:
- Cuina les plaques de canelons seguint les instruccions del paquet. Després, escorre-les i reserva-les.
- En una paella gran, posa la mantega a foc mitjà. Afegiu-hi la ceba i l’all picats i sofregeix-los fins que estiguin tendres.
- Afegeix el salmó desfet a la paella i cuina’l durant uns minuts fins que estigui fet. Condimenteu amb sal i pebre al gust.
- Empolvora la farina sobre el salmó i barreja bé. Cuina durant 1-2 minuts.
- A poc a poc, aboca la llet i el brou de peix a la paella, remenant constantment per evitar grumolls. Cuina fins que la salsa se’n vagi espessint i tingui una consistència suau.
- Omple cada placa de caneló amb la barreja de peix i doblega-la per tancar-la.
- Col·loca els canelons farcits en una safata apta per al forn.
- Aboca la salsa de tomàquet sobre els canelons i, posteriorment, el formatge parmesà ratllat.
- Cou al forn preescalfat a 180 °C durant uns 20-25 minuts o fins que els canelons estiguin daurats.
- Abans de servir, posar per sobre els canelons julivert fresc picat.
Comments are closed.