Per a la darrera recepta del mes us portem un plat tradicional de la cuina catalana cuinat d’una forma diferent i original, amb tot el sabor del mar: canelons de salmó.
Ingredients per a 4 persones:
- 16 plaques de canelons
- 350 grams de salmó fresc
- 1 porro
- Mitja ceba
- Oli d’oliva
- Formatge ratllat
- Sal
Per a la beixamel:
- 75 grams de mantega
- 75 grams de farina
- 560 ml. de llet
- Sal
- Nou moscada
- 2 cullerades de tomàquet fregit
Coem les plaques de canelons en aigua bullint amb una mica de sal, ficant-les una per una perquè no s’enganxin. Quan estiguin fetes, les traiem i les escorrem.
Piquem la ceba i el porro i els sofregim en una cassola amb oli d’oliva. A continuació afegim el salmó esmicolat i saltegem durant uns minuts, sense deixar que el salmó es faci massa. Posem sal al gust i retirem del foc.
Estenem les plaques de canelons sobre la taula de treball i repartim el farcit sobre elles. Enrotllem cada placa amb el farcit dins i les anem col·locant en una safata de forn prèviament untada amb mantega.
Per fer la salsa beixamel, desfem en un pot la mantega, afegim la farina i remenem fins que tots dos ingredients s’integrin. Després anem afegint la llet, prèviament escalfada, a poc a poc, remenant bé perquè no surtin grumolls. Deixem al foc fins que quedi espessa. Afegim la sal i la nou moscada al gust i, finalment, barregem aquesta beixamel amb el tomàquet fregit.
Cobrim els canelons amb la salsa, posem formatge ratllat a sobre i gratinem al forn, durant 10 minuts, i ja tindrem els nostres canelons de salmó per tastar!
Comments are closed.