Una recepta elegant, saludable i sorprenentment fàcil! La càntera es cuina a la sal per conservar tot el seu sabor i textura, i l’acompanyem amb unes trompetes saltades amb all i julivert que hi queden espectaculars.
Ingredients:
▶︎ Càntera de 800 g
▶︎ 1,5 kg de sal gruixuda
▶︎ 1 branca de romaní
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 tassa de cafè d’aigua mineral
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 150 g de trompetes de la mort, fresques
▶︎ All
▶︎ Julivert
Preparació i cocció:
▶︎ Demanem a la peixateria que retirin la tripa del peix.
▶︎ No s’ha d’escatar.
▶︎ Escalfem el forn a 190 °C.
▶︎ Preparem el peix i la barreja de sal.
▶︎ En un bol posem la sal, el romaní trossejat i l’aigua.
▶︎ Barregem amb les mans per humitejar la sal.
▶︎ En una plata de forn posem una part de la barreja de sal a la base.
▶︎ Posem la càntera a sobre i cobrim amb la resta de la sal.
▶︎ Ha de quedar ben coberta i només ha de sortir la cua.
▶︎ Enfornem 25 minuts i retirem del forn.
▶︎ Cada forn és diferent, si agrada més fet, el podem deixar uns minuts més dintre del forn, apagat.
▶︎ Piquem l’all i julivert i el reservem
▶︎ Rentem bé les trompetes, les saltem en una paella amb una mica de sal, trauran aigua.
▶︎ Quan s’hagin rebegut l’aigua, afegim l’all i el julivert, ho deixem coure 1 minut més i llest.
▶︎ Traiem el peix del forn
▶︎ Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior que sortirà com una tapadora.
▶︎ Servim els filets de calet amanits amb un rajolí d’oli acompanyats amb les trompetes.
#gremipeixaters #sompeixaters #peixfresc #receptadelmar #cuinamediterrània #canteraalasal #trompetesdelamort #cuinasaludable #gremipeixaters #sompeixaters #peixdequalitat #platdemercat #cuinatradicional #menjardeproximitat #peixalaforqueta