La càntera és un peix blanc amb una carn fina i suau, rica en proteïnes d’alta qualitat, baixa en greixos i font natural de vitamines del grup B i minerals com el fòsfor i el seleni. En aquesta recepta la cuinem al forn en crosta de sal, una tècnica que conserva tot el seu sabor i valor nutritiu. L’acompanyem amb trompetes de la mort, un bolet aromàtic i ric en antioxidants. Una proposta saludable, saborosa i molt fàcil de preparar.
Recepta elaborada per @Kilometre0
INGREDIENTS
-
1 càntera de 800 g
-
1,5 kg de sal gruixuda
-
1 branca de romaní
-
2 grans d’all
-
1 tassa de cafè d’aigua mineral
-
Oli d’oliva verge extra
-
150 g de trompetes de la mort, fresques
-
All
-
Julivert
PREPARACIÓ
-
Demanem a la peixateria que retirin la tripa del peix.
-
No s’ha d’escatar.
-
Escalfem el forn a 190 °C.
-
Preparem el peix i la barreja de sal.
-
En un bol posem la sal, el romaní trossejat i l’aigua.
-
Barregem amb les mans per humitejar la sal.
-
En una plata de forn posem una part de la barreja de sal a la base.
-
Posem la càntera a sobre i cobrim amb la resta de la sal.
-
Ha de quedar ben coberta i només ha de sortir la cua.
-
Enfornem 25 minuts i retirem del forn.
-
Cada forn és diferent; si agrada més fet, el podem deixar uns minuts més dintre del forn, apagat.
Per les trompetes:
-
Piquem l’all i el julivert i els reservem.
-
Rentem bé les trompetes, les saltem en una paella amb una mica de sal, i deixem que treguin l’aigua.
-
Quan s’hagin begut l’aigua, afegim l’all i el julivert, deixem coure 1 minut més i llest.
Per servir:
-
Traiem el peix del forn.
-
Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior (sortirà com una tapadora).
-
Servim els filets de càntera amanits amb un rajolí d’oli i acompanyats amb les trompetes.
#peixfresc #cuinacatalana #cuinasaludable #receptesfàcils #menjardecullera #receptatradicional #cuinamediterrània #cànteraalforn #gremidepeixaters #saborsdelmar
Comments are closed.