Una recepta basca, senzilla i bona. Si la feu us transportarà directament a Euskadi.
INGREDIENTS
Cap roig
Calet, besuc de la piga
2 cebes vermelles
2 cebes tendres
2 cullerades de pebre vermell dolç
1 vas de xacolí o de vi blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal
Aigua mineral
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix. En funció de la mida, el farem a rodanxes o a lloms.
Tallem les cebes a la Juliana. Posem oli en una paella i les ofeguem.
Mentre coem la ceba, salem el peix i en una segona paella el marquem i el reservem. Només marcar i retirar.
Afegim el pebre vermell a la ceba, hi donem un parell de tombs evitant que es cremi, afegim el vi, remenem i deixem evaporar.
Aboquem la ceba sobre el peix i coem 5 minuts més. Servim acabat de fer.
Aquesta recepta l’ha cedit Mikro Smart Yolanda del grup Receptes Basques. La podem fer amb altres tipus de peix d’escata.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.