Aquesta recepta de cargols amb cabra de mar us sorprendrà. La barreja d’aquests dos ingredients principals cuinats amb cura, dona lloc a un plat realment exquisit.
Ingredients i primera cocció dels cargols
▶︎ 4 kg de cargols
▶︎ 2 l d’oli d’oliva
▶︎ 6 cebes
▶︎ 1 kg de tomàquets
▶︎ 6 cabeces d’alls senceres.
▶︎ 1 manat de farigola
▶︎ 4 fulles de llor
▶︎ 4 bitxos
▶︎ Sal
Posem oli a la cassola. Afegim el llor, la farigola, i els bitxos esmicolats. Posem els cargols. Afegim els alls, la ceba, la sal i els tomàquets. Cuinem a foc mitjà 1 hora, amb la cassola tapada. Apaguem el foc i deixem reposar. Separem els cargols per la següent part de la recepta.
Cargols amb cabra de mar
Ingredients:
▶︎ Els cargols
▶︎ 2 cabres de mar
▶︎ 4 cebes grans picades
▶︎ 7 tomàquets ratllats
▶︎ 4 fulles de llor
▶︎ 1/2 manat de farigola
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ 1 ½ litre de brou de peix calent
Picada:
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 llesca de pa de xapata
▶︎ 12 ametlles
▶︎ 12 avellanes
▶︎ 2 bitxos
Preparem les cabres
Separem les potes del cos i els donem uns cops amb la mà del morter. Obrim la closca, traiem l’interior i reservem en un plat amb els ous de les cabres. Tallem a trossos la part interior de carn blanca i la reservem. Posem oli a la cassola i fregim la cabra a foc mitjà uns 7 minuts.
Preparem la picada
Posem oli a escalfar en una paella. Fregim els grans d’all i la llesca de pa. En un morter treballem tots els ingredients de la picada, fins que quedi una pasta homogènia.
Preparem el sofregit i fem la cocció final
- Posem oli en una cassola i afegim la ceba picada. Sofregim a foc mitjà fins que quedi daurada.
- Afegim el tomàquet ratllat i continuem amb el sofregit.
- Incorporem els ous i els interiors de la cabra que havíem reservat.
- Remenem un minut, hi aboquem el brou, la picada, el llorer i la farigola. Deixem coure 5 minuts i retirem la farigola i el llorer.
- Afegim la cabra. Deixem que el brou bulli 5 minuts i reservem.
- Posem els cargols a la cassola i remenem amb cura.
- Deixem uns 15 minuts a foc mitjà.
- Repartim les potes de la cabra per sobre, tapem i apaguem el foc.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.