El carpaccio de gambes és un plat molt fàcil de fer, ideal per un aperitiu o per un sopar lleuger.
Els carpaccios es preparen tallant el producte en qüestió en làmines molt fines, per la qual cosa de vegades cal congelar-lo abans.
Després, s’amaneix segons els ingredients. En aquest cas, com és marisc, a les gambes o llagostins crus els va molt bé la llimona, ja que el suc permet cuinar aquests aliments lleugerament.
INGREDIENTS:
▶︎ 10 gambes
▶︎ 1 llimona o llima
▶︎ 1 rajolí d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de sal en escates
▶︎ 1 pessic de pebre (opcional)
▶︎ 1 pessic de cibulet picat
PREPARACIÓ:
- Neteja les gambes, pela-les i treu la tira del centre i la part més lletja. Aquest carpaccio es prepara amb gambes congelades, però també es pot fer amb gambes cuites. Per això, hauràs de coure les gambes i seguir igualment els passos següents.
- Agafa un full de paper film que sigui llarg, col·loca al centre les gambes en forma circular i afegeix una mica de sal fina.
- Cobreix les gambes amb el full de paper film.
- Amb una espàtula plana de cuina, colpeja les gambes fins que quedi una capa fina uniforme. Utilitza les mans per donar forma circular i aconseguir tapar tots els buits. Introdueix el carpaccio de gambes amb el film al congelador durant 30 minuts o més.
- Mentrestant prepara l’amaniment. Per això, en un bol aboca un raig d’oli, esprem una llimona, afegeix-hi el suc i bat per barrejar els dos ingredients. Talla unes tires de cibulet i afegeix-les a l’amaniment.
- Quan el vagis a servir, treu el carpaccio de gambes congelades del congelador, retira el paper film amb cura i col·loca el carpaccio en un plat. Encara que estigui congelat, en ser tan fi es descongela de seguida.
- Distribueix l’amaniment per tot el carpaccio, torna a ficar-lo a la nevera perquè agafi el sabor de l’amaniment i aconseguir que es cuini la carn de les gambes amb el suc de llimona.
- Quan el vagis a servir, pica una mica més de cibulet, afegeix unes escates de sal i una mica de pebre. Si vols donar-li un altre toc, es pot posar pell de llimona o taronja ratllada.
Comments are closed.