Els escamarlans no només són un producte exquisit del nostre litoral, sinó també una font excel·lent de proteïnes de gran qualitat. Aporten poques calories i tenen un contingut baix en greixos, però destaquen pel seu alt valor en minerals com el fòsfor, el iode i el zinc, així com en vitamines del grup B. Incorporar-los en plats frescos com aquesta recepta amb llimona i porradell és una manera deliciosa i saludable de gaudir del mar.
Recepta elaborada per @kilometre0
INGREDIENTS
▶︎ Escamarlans
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Llimona
▶︎ Pebre
▶︎ Sal d’escates
▶︎ Porradell
PREPARACIÓ
▶︎ Netegem els escamarlans, traiem els caps i els pelem.
▶︎ Els caps i les pells les congelarem per a una altra recepta. Ens pot sortir un bon fumet.
▶︎ Posem els escamarlans dins d’una bossa de plàstic, els repartim bé i les aixafem amb la mà del morter o la base d’un pot de vidre.
▶︎ Els passem a la safata on ho vulguem servir.
▶︎ Els pinzellem amb suc de llimona, posem sal, pebre i amanim amb un bon oli d’oliva.
▶︎ Ho tapem amb paper film ho deixem a la nevera fins al moment de servir.
▶︎ Guarnim amb porradell.
#escamarlans #cuinacatalana #receptesfàcils #cuinademar #productedeproximitat #receptessaludables #platdeldia #cuinatradicional #menjarsaludable #menjarcasolà #cuinadepeix #menjardelmar #receptescatalanes #peixfresc #gremidepeixaters
Comments are closed.