Els calamars són un dels tresors del nostre mar. A més de ser saborosos i versàtils a la cuina, són una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat i baixos en greixos, cosa que els fa ideals per a una alimentació equilibrada. També aporten minerals essencials com el fòsfor, el potassi i el seleni, i vitamines del grup B, especialment la B12, important per al sistema nerviós i la formació de glòbuls vermells.
Una recepta de @kilometre0
Ingredients:
▶︎ 400 g de casarecce
▶︎ 400 g de calamars
▶︎ 2 grans d’all picats
▶︎ 400 g de tomàquet triturat
▶︎ 75 ml de vi blanc
▶︎ 100 ml de brou de peix
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Julivert picat
▶︎ 1 bitxo, opcional
Preparació:
1. Netegem el calamar, el tallem a rodelles i reservem.
Salsa de tomàquet
En un cassó posem el tomàquet sense oli, afegim sal i pebre al gust i el deixem coure 10 minuts. Afegim un raig d’oli i el deixem coure 5 minuts més.
Salsa de calamars
1. Preparem una cassola per afegir-hi la pasta quan sigui cuita.
2. Posem els alls picats en una cassola amb oli, escalfem a foc suau i els enrossim lleugerament.
3. Afegim els calamars, els deixem un parell de minuts fins que comencin a saltar i mullem amb el vi blanc.
4.Deixem que redueixi a foc suau i afegim el brou.
5. Deixem coure a foc suau uns 10 minuts. Afegim la salsa de tomàquet, remenem, afegim el julivert picat i reservem.
6. Mentre preparem la salsa de calamars, escalfem una olla amb aigua, quan arrenqui el bull, afegim la sal i la pasta.
7.Deixem coure el temps que indica el fabricant.
8.Escorrem la pasta cuita i l’afegim a la cassola. Barregem i servim.
#casarecceambcalamars #receptademar #cuinacatalana #peixdefresc #receptessaludables #cuinamediterrània #gremidepeixaters #peixdeproximitat #platsdemar #cuinatradicional
Comments are closed.