Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
maig 29

CASARECCE AMB CALAMARS DE POTERA

  • 29 de maig de 2025
  • gremi
  • Receptes
  • bacallà, gremi peixaters, tomàquet

Els calamars són un dels tresors del nostre mar. A més de ser saborosos i versàtils a la cuina, són una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat i baixos en greixos, cosa que els fa ideals per a una alimentació equilibrada. També aporten minerals essencials com el fòsfor, el potassi i el seleni, i vitamines del grup B, especialment la B12, important per al sistema nerviós i la formació de glòbuls vermells.

Una recepta de @‌kilometre0

Ingredients:

▶︎ 400 g de  casarecce
▶︎ 400 g de calamars
▶︎ 2 grans d’all picats
▶︎ 400 g de tomàquet triturat
▶︎ 75 ml de vi blanc
▶︎ 100 ml de brou de peix
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Julivert picat
▶︎ 1 bitxo, opcional

Preparació:
1. Netegem el calamar, el tallem a rodelles i reservem.

Salsa de tomàquet
En un cassó posem el tomàquet sense oli, afegim sal i pebre al gust i el deixem coure 10 minuts. Afegim un raig d’oli i el deixem coure 5 minuts més.

Salsa de calamars
1. Preparem una cassola per afegir-hi la pasta quan sigui cuita.
2. Posem els alls picats en una cassola amb oli, escalfem a foc suau i els enrossim lleugerament.

3. Afegim els calamars, els deixem un parell de minuts fins que comencin a saltar i mullem amb el vi blanc.

4.Deixem que redueixi a foc suau i afegim el brou.

5. Deixem coure a foc suau uns 10 minuts. Afegim la salsa de tomàquet, remenem, afegim el julivert picat  i reservem.
6. Mentre preparem la salsa de calamars, escalfem una olla amb aigua, quan arrenqui el bull, afegim la sal i la pasta.

7.Deixem coure el temps que indica el fabricant.

8.Escorrem la pasta cuita i l’afegim a la cassola. Barregem i servim.

#casarecceambcalamars #receptademar #cuinacatalana #peixdefresc #receptessaludables #cuinamediterrània #gremidepeixaters #peixdeproximitat #platsdemar #cuinatradicional

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat