Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 20

Castanyola guisada al forn

  • 20 d'octubre de 2022
  • gremi
  • Receptes

Avui compartim una recepta tradicional d’un peix blanc molt consumit a aquesta època de l’any: Castanyola guisada al forn.

La castanyola és un peix semigràs que conté 5 grams de greix per cada 100 grams de peix. Destaca el seu alt contingut en proteïnes, superior al de gran part dels peixos. A més, aquestes proteïnes es cataloguen com d’un alt valor biològic perquè contenen tots els aminoàcids essencials. La castanyola també aporta diferents vitamines i minerals.

Ingredients:

▶︎ 1 castanyola
▶︎ 3 cebes petites
▶︎ 2 porros
▶︎ 1 unitat de pebrot vermell
▶︎ 2 tomàquets
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 2 pastanagues
▶︎ 2 patates
▶︎ 1 rajolinet de vi blanc sec
▶︎ 1 manat de julivert
▶︎ 2 fulles de llorer
▶︎ 1 branca de farigola fresca
▶︎ 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de pebre negre sencer

Preparació:

  • Netegeu la castanyola i traieu-li el cap, rentant-la sota aigua freda; assecar i escórrer sobre el paper absorbent i reservar a la nevera.
  • Pelar i picar les cebes en anelles i tallar el porro i els pebrots a juliana.
  • Raspar les pastanagues i tallar-les a rodanxes; laminar els alls i les patates.
  • Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los en rodanxes.
  • En una paella amb oli escalfat, sofregir les cebes, el porro i l’all, afegir els pebrots i la pastanaga; salar i condimentar amb el lligat d’herbes i els grans de pebre.
  • Tapar i deixar guisar aquest sofregit durant mitja hora a foc molt lent, regant-ho amb el vi.
  • Omplir una safata amb les patates laminades i les rodanxes de tomàquet; un cop s’hagi acabat de fer el guisat, retireu-ho del foc i afegiu-hi l’oli damunt de les patates.
  • Escalfar el forn a 200° C. Posar la castanyola sobre el llit de patates i salar lleugerament; cobrir-la amb el guisat de verduretes.
  • Tapeu la safata amb paper d’alumini i introduïu-la al forn durant 30 minuts aproximadament; durant la cocció, vigilar la salsa i afegir una mica de brou si és necessari. Quan el peix estigui ben rostit servir ràpidament.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat