El lluç és un peix blanc amb una textura molt suau que sol menjar-se fregit o la planxa, però també queda deliciós en cebiche.
A més de ser una recepta molt lleugera, el cebiche és molt fàcil de fer. El que hem de tenir en compte és que el lluç es desfà fàcilment i hem de vigilar a l’hora de preparar-lo.
Ingredients:
▶︎ 500 grams de lluç
▶︎ 1 alvocat
▶︎ 7 tomàquets xerri
▶︎ 25 grams de coriandre
▶︎ Suc de 3 llimones
▶︎ 1 ceba morada
▶︎ 2 bitxos (opcional)
▶︎ 1 cullerada de postres d’all molt
▶︎ Sal i pebre blanc al gust
Preparació:
- Renta el lluç i talla’l a daus. Condimenta amb sal i reserva a la nevera.
- Talla els tomàquets a daus i l’alvocat a llesques. Aprofita també per tallar la ceba, el coriandre i els bitxos, aquests últims a trossets molt fins.
- Treu el peix i, en un mateix bol, barreja el lluç, la ceba, els bitxos, l’all i el coriandre. Afegeix els altres ingredients i continua barrejant. Finalment, banya-ho tot amb el suc de llimona. Reserva a la nevera per unes hores, serveix el cebiche de lluç i gaudeix.
Pots emplatar aquest cebiche en copes o servir-lo sobre una base de torradetes de pa. També pots fer servir un cèrcol d’emplatar per servir-lo de forma compacta i circular.
Comments are closed.