Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 12

Cim i tomba de rajada

  • 12 de novembre de 2024
  • gremi
  • Receptes

Aquesta recepta té les arrels marineres de Tossa de Mar. És un plat que es feia a bord de les barques d’arrossegament  quan els pescadors havien de passar moltes hores al mar. És un recepta de cuina tradicional, marinera, boníssima i molt fàcil de fer.

INGREDIENTS

▶︎ 800 g de rajada
▶︎ 3 patates Kennebec o Monalisa
▶︎ 3 cebes de Figueres
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1/2 cullerada de cafè de pebre vermell picant
▶︎ 1/2 cullerada de cafè  de pebre vermell dolç
▶︎ Vi ranci
▶︎ Farina
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal

Per fer el fumet
▶︎ 1 porro
▶︎ 1 pastanaga
▶︎ 2 o 3 alls
▶︎ Peix de roca o un cap de rap
▶︎ Oli d’oliva verge extra.

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Fumet
▶︎ Tallem el porro i la pastanaga a trossos.
▶︎ En una olla, en fred, posem un raig d’oli, el peix del fumet, el porro, la pastanaga i els alls sencers sense pelar.
▶︎ Encenem el foc i ho deixem coure fins que el peix comenci a enganxar-se al fons de l’olla.
▶︎ Afegim un litre i mig d’aigua i ho bullim 25 minuts a foc viu. Parem el foc, ho deixem reposar mínim mitja hora. Colem i reservem.

Preparació final
▶︎ Tallem la ceba a la Juliana. Aixafem dos grans d’all sense pelar i reservem.
▶︎ Enfarinem la rajada i la marquem en una cassola amb oli d’oliva. No ha de quedar cuita. Si la farina s’enganxa una mica al fons de la cassola, millor.
▶︎ Un cop marcada la retirem i reservem.
▶︎ A la mateixa cassola sofregim la ceba i els alls a foc suau.
▶︎ Un cop cuita retirem els grans d’all fregits i els reservem.
▶︎ Pelem les patates, les esqueixem i les reservem.
▶︎ Escalfem el fumet.
▶︎ Afegim al sofregit el pebre vermell dolç, el picant i un dels grans d’all del sofregit.
▶︎ Ho integrem i ho ofeguem amb un raig de vi ranci, que afegirem ràpidament per evitar que el pebre vermell es cremi.
▶︎ Incorporem les patates a la cassola, els hi donem uns tombs. Afegim uns 800 ml de fumet calent.
▶︎ Ho deixem 15 minuts a foc lent. Ens ha de quedar caldós.
▶︎ Afegim la rajada reservada i la deixem coure uns 7 minuts, depenent del gruix dels talls.

Preparem l’allioli negat
▶︎ Podem utilitzar el gra d’all sofregit que hem reservat o un all cru. Si posem l’all cru, el gust serà més intens.
▶︎ En un morter aixafem l’all amb un punt de sal, afegim oli, remenem amb la mà del morter i reservem.

▶︎ Per acabar, afegim l’allioli negat sobre el suquet i sacsegem la cassola perquè ens quedi ben lligat. Aquest moviment de cim i tomba és el que dona el nom al plat.
▶︎ Servim acabat de fer.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat