El sistema agroalimentari és el principal sector empresarial d’Espanya, sent a més estratègic per al desenvolupament de tot el país en un món que va canviar després de la pandèmia de la Covid-19. És necessari generar valor per a afermar el creixement, evidenciant la importància de les cadenes de subministrament eficients i les formes alternatives de conrear, processar, transportar i comercialitzar els aliments als consumidors i consumidores finals.
En aquest context, la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç Espanyoles, la Fundació Dieta Mediterrània i la Fundació Triptólemos, han organitzat la Cimera Mundial que porta per títol “Sistemas Alimentarios Global.es” i que ha tingut lloc en format híbrid a Barcelona els dies 22 i 23 març de 2023, en el Palau de Congressos de Montjuïc, i a la qual ha assistit el nostre Gremi.
Aquesta conferència mundial en la qual han participat més de 25 països, ha estat dedicada a l’alimentació, foodtech i sostenibilitat, i han estat debatudes idees innovadores enfront dels nous desafiaments que se’ns presenten. En aquest espai de diàleg i col·laboració internacional, líders d’empreses, administració pública, entitats, associacions, federacions i organitzacions nacionals i internacionals, científics, bancs i caixes rurals, món acadèmic i xefs entre d’altres, s’han trobat per a abordar les qüestions més rellevants i crítiques del sector.
Els objectius principals d’aquesta Cimera han estat: accelerar el progrés i la transformació de l’empresa alimentària per a abordar els desafiaments globals als quals ens enfrontem; proporcionar una plataforma per a la connexió de tots els agents implicats en el sistema alimentari i fomentar la generació de noves idees i innovacions; fer valdre el potencial del país en l’empresa alimentària davant la resta del món.
La Cimera ha versat sobre quatre grans eixos:
– Sistema alimentari global i Pacte Verd Europeu.
– Disponibilitat i accessibilitat. Com donar un valor afegit en un marc de sostenibilitat als nostres productes i a les nostres marques.
– Conjuntura econòmica i política.
– Cultura, formació, hàbits de consum i gastronomia. La dieta mediterrània i el seu estil de vida.
A la cimera, els participants s’han compromès a impulsar mesures per a potenciar el sector sobre la base de la sostenibilitat, l’accessibilitat i la tecnologia.
Comments are closed.