No hi ha cap dubte que les cloïsses són una joia gastronòmica de primer nivell. Aquest mol·lusc té grans propietats nutritives, com són el seu alt valor en ferro, iode i proteïnes d’alt valor biològic i la poca aportació en hidrats de carboni i greixos.
Avui compartim amb vosaltres una recepta molt fàcil de fer: CLOÏSSES AMB CARXOFES.
Ingredients:
▶︎ 8 carxofes
▶︎ 500 grams de cloïsses
▶︎ 2 dents d’alls
▶︎ 1 cullerada sopera de farina
▶︎ 500 mil·lilitres de brou de peix o aigua
▶︎ 80 mil·lilitres de vi blanc
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 grapat de julivert picat
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 pessic de pebre
Preparació:
- Col·loquem en un bol les cloïsses cobertes amb aigua i amb un grapat de sal durant un parell d’hores, perquè deixin anar la sorra. Netegem les carxofes: retirem les fulles de fora fins a deixar la part més blanca i tendra de la carxofa. Col·loquem un bol amb aigua i suc de llimona. Tallem les carxofes a quarts i les afegeix al bol amb l’aigua.
- Quan tinguem llestes les carxofes, les courem en una cassola coberta d’aigua durant 10 minuts. Passat aquest temps, les retirem i les reservem.
- Posem una cassola a foc mitjà amb 3-4 cullerades d’oli d’oliva, piquem els alls petits i els afegim.
- Quan els alls comencin a agafar color, afegim la farina i removem un minut perquè es cuini.
- Afegim el vi blanc i deixem un parell de minuts fins que s’evapori l’alcohol. Afegim aigua, també podem afegir l’aigua de les carxofes, i aboquem també brou de peix. Ho barregem bé i afegim una mica de sal. Reservem una mica de brou o aigua per si al final cal més líquid.
- Afegim les carxofes a la cassola amb la salsa.
- Quan comenci a bullir afegim les cloïsses, tapem i deixem cuinar 5 minuts aproximadament perquè s’obrin. Mentrestant, piquem el julivert molt picadet. Destapem la cassola, ja estaran les cloïsses obertes, tastem de sal i rectifiquem, afegim també una mica de pebre i el julivert picat. Si la salsa queda molt espessa, es pot afegir més aigua o brou. Assenyalem que si hi ha alguna cloïssa sense obrir, ha de ser retirada.
Comments are closed.