En aquest article us expliquem com conservar el peix que compreu a la peixateria. L’article es refereix al peix i als cefalòpodes (calamar, pop, etc.) però no als crustacis o mol·luscs. Durant les properes setmanes us explicarem com conservar crustacis o mol·luscs.
La majoria dels peixaters recomanen no netejar ni rentar el peix abans de guardar-lo a la nevera o el congelador, sinó fer-ho just abans de cuinar-lo. En el cas que el netegeu abans per algun motiu, aleshores cal salar-lo perquè perdi la humitat.
Gairebé totes les peixateries ja preparen el peix segons s’hagi de cuinar, però si no és el cas podeu treure el cap i les escates del peix abans de posar-lo a la nevera o congelador.
Cal conservar el peix a la part més freda de la nevera, que normalment és el prestatge immediatament superior al calaix de les verdures. És important que la temperatura no sigui superior als 4 graus.
És important que el peix no estigui en contacte amb l’aigua que deixa anar, perquè es faria malbé més de pressa i faria mala olor. Tampoc no ha d’estar massa en contacte amb l’aire de la nevera, perquè es ressecaria (sobretot amb les neveres NO FROST), però sí que ha de poder “respirar” una mica.
Això es pot fer de les següents maneres:
- Col·locar el peix en un recipient amb reixeta o un colador amb un plat a sota, perquè l’aigua que desprèn no es quedi en contacte amb el peix. Podem tapar el colador amb un plat o un drap humit per evitar que hi circuli massa aire. Els forats ja permetran suficient ventilació. En el cas de recipients tipus tàper, NO s’ha de tapar del tot, per permetre que el peix respiri.
- Algunes peixateries proporcionen el peix amb safates absorbents. En aquest cas no cal fer servir les reixetes o coladors.
- Es pot posar un drap humit sobre el peix. Això evita que l’aire hi circuli en excés.
- Excepte en el cas de les safates absorbents especials, no és aconsellable guardar el peix amb les safates en què s’ha comprat. En tot cas, s’haurien de fer uns foradets al plàstic que el cobreix.
Cal guardar els diferents tipus de peix per separat per evitar que es barregin els gustos. S’ha de tenir cura que el peix no degoti, perquè podria contaminar altres aliments de la nevera. Cal tenir en compte que el peix no durarà més de dos o tres dies en bon estat a la nevera.
Comments are closed.