Un dels mètodes més populars a l’hora de cuinar els peixos és marinar-los. Marinar consisteix a remullar un aliment en un líquid aromàtic per mantenir-lo suau i aportar una aroma especial.
Per marinar correctament un peix és necessari posar-ho en un plat de vidre o ceràmica juntament amb una barreja del líquid escollit i de les herbes aromàtiques, durant un període de temps determinat que variarà en funció del tipus de peix.
A l’hora de marinar podem optar entre fer:
★ MARINADES RÀPIDES: Són marinades que aporten un sabor immediat al producte i on es fan servir ingredients de ràpida penetració. Normalment, es fan en 5 minuts.
★ MARINADES LENTES: Amb aquest tipus de marinada la intenció és donar un sabor més intens i aromatitzat. Són marinades llargues, de més d’1 hora, i es realitzen amb ingredients on la penetració és més lenta.
★ MARINADES DE CONSERVACIÓ: Es tracta de les receptes en escabetx i confitats que tenen com a objectiu conservar el producte durant un temps llarg, creant un ambient on no puguin entrar bacteris.
★ MARINADES EN CRU: Es posen tots els ingredients en un recipient per marinar durant alguns dies al frigorífic, perquè s’impregni bé el sabor.
★ MARINADES CUINADES: Aquest mètode s’utilitza per cuinar a foc lent, i que el peix vagi agafant els sabors a poc a poc.
Comments are closed.