El congre és un peix deliciós i saludable que fomenta el benestar general i la vitalitat. Destaca perquè conté una elevada quantitat de proteïnes de qualitat, àcids grassos omega-3 beneficioses per al cor i la salut cerebral.
Aquesta recepta de congre que compartim avui és ideal per gaudir-la els dies de fred.
Ingredients:
▶︎ 800 grams de filets de congre, netejats i tallats en porcions
▶︎ 4 patates mitjanes, pelades i tallades a rodanxes
▶︎ 1 ceba gran, tallada a quarts
▶︎ 4 ous durs, pelats i tallats a rodanxes
▶︎ 4 grans d’all, pelats i trossejats
▶︎ 1 pebrot vermell, tallat a tires
▶︎ 1/2 tassa d’oli d’oliva
▶︎ 1/2 tassa de vi blanc sec
▶︎ 1 tassa de tomàquet triturat
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ Pebre vermell dolç
▶︎ Pebre caiena (opcional)
▶︎ fresc, picat, per a la decoració
Preparació:
- En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva a foc mitjà. Afegeix la ceba i sofregeix-la fins que estigui transparent.
- Afegeix l’all i el pebrot vermell a la paella. Cuina durant uns minuts fins que els ingredients estiguin tendres.
- Afegeix les patates tallades a rodanxes i cuina durant uns 5 minuts.
- Incorpora el vi blanc i deixa que bulli durant uns 3 minuts per reduir una mica l’alcohol.
- Afegeix el tomàquet triturat i cuina durant uns 5 minuts més. Si ho prefereixes, afegeix una mica de pebre vermell dolç o pebre de caiena per donar-li un toc picant.
- Afegeix els filets de congre a la paella, ajusta la sal i el pebre al gust, i cuina durant uns 10-15 minuts fins que el peix estigui ben cuit i les patates siguin toves.
- Si ho desitges, afegeix les rodanxes d’ou dur al final i deixa que s’escalfin durant uns 2 minuts.
- Abans de servir, decora amb julivert fresc picat.
Comments are closed.