Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 16

Congre de Blanes amb patates i pèsols

  • 16 de novembre de 2024
  • gremi
  • Receptes

Un ranxo mariner senzill i econòmic de la cuina tradicional catalana. La part del congre que s’aprofita per cuinar és la part central. La part inferior té molta espina i la reservem per fer brou. Si ens queda brou, el podem congelar i fer-lo servir per a arrossos, fideus i altres plats de peix. També podem fer una sopa d’arròs. El congre dona un gust molt bo als brous de peix. Millor utilitzar pèsols tendres, però si són congelats els tirarem a la cassola sense descongelar. Necessitaran més de temps de cocció, per tant, els afegirem quan donem la volta al peix.

INGREDIENTS PER A 3 O 4 PERSONES

700 g de congre
250 g de pèsols
3 patates
Oli d’oliva verge
Sal
1 ceba
2 cullerades de farina
750 ml de brou de peix

Per fer el brou

Aigua mineral
Les restes del congre (cap i cua)
1 ceba
2 grans d’all
2 branques de julivert
Oli d’oliva

Per fer la picada

1 gra d’all
Julivert

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tenim el congre net i tallat a rodanxes.
Tallem el congre a rodelles, aprofitant la part que va de la ventresca al cap. La cua i el cap seran per fer el brou.

Per fer el brou

En una olla posem un raig d’oli que cobreixi bé el fons. Hi posem la cua, el cap del peix, la ceba en quatre talls i els grans d’all. Ho fregim lleugerament donant uns tombs. Afegim l’aigua mineral freda i el julivert. Ho bullim 30 minuts. Amb aquest brou el plat ens quedarà molt gustós.

Per fer el congre

Piquem la ceba ben fina i la sofregim en una cassola fins que sigui transparent. Pelem les patates i les esqueixem, no les tallem. Reservem. Abans que agafi color la ceba, afegim la farina i remenem amb una cullera de fusta. Afegim les patates, afegim el brou, salem, remenem i deixem coure uns 15 minuts. Posem el peix, el deixem coure 5 minuts, el tombem.  Afegim els pèsols i deixem uns minuts més fins que siguin cuits. Fem la picada amb l’all i el julivert i l’incorporem a la cassola. Deixem un parell de minuts, tapem i parem el foc. Si els pèsols són congelats, els podem posar directament. Opcional: unes fulles de menta per decorar el plat.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat