El corball és un peix molt nutritiu que aporta molts beneficis per a la nostra salut i és molt versàtil. Destaca pel seu contingut en àcids omega-3, fonamental per modular els processos inflamatoris, de creixement cel·lular i de resposta immune.
INGREDIENTS
▶︎ 4 talls de corball
▶︎ Porro
▶︎ 1 ceba de Figueres
▶︎ Alls
▶︎ 3 pastanagues
▶︎ Tomàquets Xerri
▶︎ 1 llimona
▶︎ Herbes aromàtiques: farigola, alfàbrega, julivert, etc.
▶︎ 1 ou
▶︎ Sucre
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Allioli
▶︎ Maionesa
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Demanem a la peixateria el peix net i fet a lloms.
▶︎ Primer courem la verdura. No hi posem sal per evitar que tregui aigua. La deixem poc feta, ja que ha d’anar al forn.
▶︎ Comencem per la pastanaga, en fem bastonets, la saltem a la paella i reservem en un bol.
▶︎ Fem el mateix amb la ceba: la tallem a tires, saltem i la reservem amb la pastanaga.
▶︎ Tallem el porro, no molt llarg, el saltem i el reservem amb l’altra verdura.
▶︎ Piquem el julivert i l’afegim al bol.
▶︎ Triem les fulles d’alfàbrega més grosses, les tallem a la Juliana i ho afegim al bol. Les fulles petites les reservem per guarnir el plat.
▶︎ Salpebrem les verdures i barregem.
▶︎ Tallem els tomàquets per la meitat i els posem en una safata de forn amb la part tallada cap amunt. Salem, hi posem una mica de sucre i farigola esmicolada. Enfornem 10 o 15 minuts a 210 °C.
Preparem la maionesa
En un bol posem 2 rovells, sal i pebre negre. Amb el batedor manual remenem i afegim oli fins que quedi ben emulsionat. Incorporem una mica de pell de llimona ratllada i el suc de mitja llimona.
Preparem l’allioli
Per aquest plat en concret, aixafem dos grans d’all al morter, afegim un raig d’oli i ho barregem.
▶︎ En una safata de forn posem una mica d’oli, salem el peix i el posem a la safata amb la pell a sota. Al bol de la verdura hi posem una mica d’allioli, una mica de maionesa, barregem bé i ho repartim sobre el peix, cobrint els talls.
▶︎ Posem sobre la verdura la maionesa i acabem afegint els tomàquets enfornats.
▶︎ Entrem la safata al forn, a 210 °C, 10 o 15 minuts.
▶︎ Servim acabat de fer amb unes fulles d’alfàbrega.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.