Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 12

Corball gratinat

  • 12 de novembre de 2024
  • gremi
  • Receptes

El corball és un peix molt nutritiu que aporta molts beneficis per a la nostra salut i és molt versàtil. Destaca pel seu contingut en àcids omega-3, fonamental per modular els processos inflamatoris, de creixement cel·lular i de resposta immune.

INGREDIENTS

▶︎ 4 talls de corball
▶︎ Porro
▶︎ 1 ceba de Figueres
▶︎ Alls
▶︎ 3 pastanagues
▶︎ Tomàquets Xerri
▶︎ 1 llimona
▶︎ Herbes aromàtiques: farigola, alfàbrega, julivert, etc.
▶︎ 1 ou
▶︎ Sucre
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Oli d’oliva

▶︎ Allioli
▶︎ Maionesa

PREPARACIÓ I COCCIÓ

▶︎ Demanem a la peixateria el peix net i fet a lloms.
▶︎ Primer courem la verdura. No hi posem sal per evitar que tregui aigua. La deixem poc feta, ja que ha d’anar al forn.
▶︎ Comencem per la pastanaga, en fem bastonets, la saltem a la paella i reservem en un bol.
▶︎ Fem el mateix amb la ceba: la tallem a tires, saltem i la reservem amb la pastanaga.
▶︎ Tallem el porro, no molt llarg, el saltem i el reservem amb l’altra verdura.
▶︎ Piquem el julivert i l’afegim al bol.
▶︎ Triem les fulles d’alfàbrega més grosses, les tallem a la Juliana i ho afegim al bol. Les fulles petites les reservem per guarnir el plat.
▶︎ Salpebrem les verdures i barregem.
▶︎ Tallem els tomàquets per la meitat i els posem en una safata de forn amb la part tallada cap amunt. Salem, hi posem una mica de sucre i farigola esmicolada. Enfornem 10 o 15 minuts a 210 °C.

Preparem la maionesa
En un bol posem 2 rovells, sal i pebre negre. Amb el batedor manual remenem i afegim oli fins que quedi ben emulsionat.  Incorporem una mica de pell de llimona ratllada i el suc de mitja llimona.

Preparem l’allioli
Per aquest plat en concret, aixafem dos grans d’all al morter, afegim un raig d’oli i ho barregem.

▶︎ En una safata de forn posem una mica d’oli, salem el peix i el posem a la safata amb la pell a sota. Al bol de la verdura hi posem una mica d’allioli, una mica de maionesa, barregem bé i ho repartim sobre el peix, cobrint els talls.
▶︎ Posem sobre la verdura la maionesa i acabem afegint els tomàquets enfornats.
▶︎ Entrem la safata al forn, a 210 °C, 10 o 15 minuts.
▶︎ Servim acabat de fer amb unes fulles d’alfàbrega.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat