Les croquetes les podem fer amb qualsevol mena de peix. En aquest cas, són de déntol, un peix mediterrani molt valorat i ric en proteïnes d’alta qualitat i baix en greixos, que el converteixen en una opció molt saludable.
Ingredients
▶︎ 500 g de déntol
▶︎ 1 pastanaga
▶︎ 1 porro
▶︎ 3 alls
▶︎ 1 tomàquet
▶︎ 1/4 de fulla de llor
▶︎ 400 ml de llet
▶︎ 3 rovells d’ou
▶︎ 100 g de farina de blat
▶︎ 50 g de farina de blat de moro
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 5 g d’all
▶︎ Un ram de julivert
▶︎ 1 l d’aigua mineral
▶︎ 1/2 copa de xerès
Per l’arrebossat
▶︎ 3 clares d’ou
▶︎ Pa ratllat
Preparació
▶︎ Piquem el porro, la pastanaga i els alls. Ratllem el tomàquet i ho reservem.
▶︎ Separem les clares dels rovells i reservem.
▶︎ Piquem l’all i julivert ben fi i reservem.
▶︎ En una paella posem oli i sofregim el porro, la pastanaga, els alls, els tomàquets i el quart de fulla de llor.
▶︎ Escalfem 1 litre d’aigua.
▶︎ Afegim a la paella mitja copa de Xerès i el litre d’aigua bullent i ho deixem coure 10 minuts.
▶︎ Afegim el déntol, el deixem coure 2 minuts i apaguem el foc.
▶︎ Deixem refredar, separem 100 ml del brou. Retirem el peix, l’esmicolem i el reservem.
▶︎ En un bol, barregem la farina de blat i la de blat de moro, els 3 rovells, el peix i els 100 ml del brou de cocció del peix.
▶︎ Salpebrem i reservem.
▶︎ Posem una cassola amb oli, l’escalfem i sofregim l’all i el julivert picat.
▶︎ Afegim la barreja del bol a la paella i continuem la cocció a foc mitjà.
▶︎ Remenem fins que la barreja sigui una pasta fina.
▶︎ Aboquem la pasta en un recipient i la tapem. Un cop freda, la guardem a la nevera o fem les croquetes.
▶︎ Per fer les croquetes, dividim la pasta en porcions de la mateixa mida.
▶︎ Agafem una porció i li donem forma de croqueta.
▶︎ Batem les clares reservades.
▶︎ Passem les croquetes per la clara i després pel pa ratllat.
▶︎ En un cassó fregim les croquetes per tandes i les servim acabades de fer.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.