Avui, 16 de gener, celebrem el Dia Internacional de la Croqueta, i no hi ha millor manera per fer-ho que menjant unes exquisides croquetes de peix. T’animes?
Ingredients:
▶︎ 300 grams de peix blanc
▶︎ 500 mil·lilitres de llet
▶︎ 80 grams de farina
▶︎ 1 pebrot a la brasa
▶︎ 2 alls
▶︎ 1 manat de julivert
▶︎ 2 unitats d’ous
▶︎ Pa ratllat
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 got d’oli per fregir
▶︎ 1 got petit de brou de peix
▶︎ 60 grams de mantega
Preparació:
- Començarem les croquetes de peix posant un cassó petit amb aigua al foc, i quan aquesta estigui calenta afegirem els trossos de peix i els courem uns 10 minuts. Reservarem el brou de cocció. Després traiem el peix, li traurem espines i tallarem a trossos o tires.
- Piquem l’all i el julivert. Posem una paella amb la mantega, afegim l’all i quan aquest comenci a daurar-se, afegim el peix, el julivert picat, el pebrot a la brasa, i ho remenem tot.
- Seguit posem la farina remenant-la amb tota la resta dels ingredients de les croquetes.
- Agafem mig gotet de brou de cocció del peix, ho afegim a la paella, remenem i a mesura que es va espessint anem afegint la llet en dues o tres vegades, segons vegem que cal. Provem de sal. Ha de quedar una massa cremosa.
- Passem la massa de les croquetes de peix amb beixamel a una plata, la deixem refredar i la ficarem a la nevera unes hores.
- Batem els ous, posem un bol amb el pa ratllat. Formem les croquetes de peix casolanes amb les mans o amb ajuda de 2 culleres soperes i les anirem passant primer per ou i després pel pa ratllat.
- Posem una paella amb abundant oli a foc mitjà i quan estigui calent anirem fregint les croquetes.
- Servim les croquetes de peix fregides acabades de fer.
Comments are closed.