El rap és un peix blanc que conté proteïnes d’alt valor biològic. S’engloba dins del grup dels peixos blancs -el seu contingut de greix és de 2 grams per cada 100 grams de porció comestible-. Per això, si es cuina de manera suau, sense excés de greixos i salses calòriques, aquest peix és ideal en les dietes de control de pes, o en cas de trastorns digestius.
El rap, a més, conté diferents vitamines i minerals, si ben cap d’aquests nutrients destaca sobre la resta de peixos. Entre les vitamines es troben algunes del grup B com la B1, B3 i B9. Aquesta última és l’única el contingut de la qual pot ser destacat. Entre les interessants funcions que duu a terme la vitamina B9 es troba la producció i maduració dels glòbuls vermells i blancs, i la síntesi de material genètic.
De l’anàlisi mineral en el rap, sobresurten en quantitat el potassi, el fòsfor, el magnesi i el ferro, però cap d’ells es troba en quantitats notables. El potassi és un mineral necessari per al sistema nerviós i l’activitat muscular i intervé en l’equilibri d’aigua dins i fora de la cèl·lula. El fòsfor està present en ossos i dents, incideix en el sistema nerviós i en l’activitat muscular i participa en processos d’obtenció d’energia. El magnesi es relaciona amb el funcionament de l’intestí, els nervis i els músculs, i a més forma part d’ossos i dents, millora la immunitat i posseeix un suau efecte laxant. Una aportació adequada de ferro prevé l’anèmia i és necessari per a la formació d’hemoglobina, proteïna que transporta l’oxigen des dels pulmons a totes les cèl·lules.
Comments are closed.