L’Organització Interprofessional Pesquera Interfish ha organitzat el Congrés “Peix, font d’una alimentació saludable“, celebrat recentment a Vigo.
El Congrés ha tingut com a objectiu posar en valor els beneficis que el peix aporta a una nutrició sana. Per això, han participat experts de la salut i del sector pesquer, entre els quals es troben cardiòlegs, com Guillermo Aldama, de l’Hospital Universitari de A Corunya; Rosaura Leis Trabazo, presidenta de la FEN, i experta en nutrició i pediatria en la Universitat de Santiago de Compostela, o Nicolas Ralstor, doctor en la Universitat de Dakota del Nord.
Entre les conclusions del congrés, cal mencionar que:
- La societat té una alta consideració del peix, però se n’ha de facilitar l’accés a aquest producte.
- Que sigui un aliment saludable no és suficient per impedir el descens continu de la ingesta de productes del mar.
- Les administracions han de potenciar el consum de peix. S’ha desaprofitat el consum alcista durant la pandèmia.
- El sector considera primordial conèixer les necessitats i les motivacions dels consumidors, en una societat que dedica poc temps a fer la compra i a la preparació dels aliments.
Comments are closed.