L’escórpora és un peix molt saborós i quasi sense greix, amb el qual es poden preparar moltes receptes. És un peix molt ric en proteïnes, ferro, potassi i vitamines del grup B.
Avui compartim amb vosaltres la recepta d’escórpora amb cigales i patates, que segur fa les delícies de tota la família.
INGREDIENTS:
▶︎ 1 Escórpora de 650 gr. aproximadament
▶︎ 8 Cigales
▶︎ 4 Patates noves
▶︎ 2 Cebes de figueres
▶︎ 2 Cullerades de tomàquet natural
▶︎ 1 All
▶︎ Farina
▶︎ 1 Got mitjà de vi blanc
▶︎ 3 Cullerades soperes d’oli d’oliva verge
▶︎ Sal
▶︎ 1 Cap de l’escórpora per al brou
▶︎ 1/2 Ceba
▶︎ Morralla de peix per al brou
▶︎ 1/2 Tomàquet
▶︎ Julivert
PREPARACIÓ:
- Poseu en una cassola a bullir els ingredients per al brou i el seu punt de sal.
- Passar per farina els trossos d’escórpora, segellar-los i retirar-los amb paper assecant.
- En una cassola de fang s’hi afegeix l’oli verge, els alls laminats, la ceba tallada, el tomàquet i el julivert tallat a trossos petits, més el got de vi blanc, i deixem 15 minuts de cocció. Passats els 15 minuts afegim el brou.
- Les patates, ja laminades, les incorporem a la cassola de fang i afegim més brou. A mitja cocció de les patates, hi afegim el peix que prèviament hem segellat.
- Els escamarlans s’afegeixen quan queden 5 minuts per acabar la cocció i deixem reposar.
Font: Canal Cocina
Comments are closed.