Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
gen. 03

Escòrpora amb maionesa d’alls escalivats i safrà

  • 3 de gener de 2024
  • gremi
  • Receptes

La protagonista d’aquest plat és l’escórpora, un peix ric en nutrients i sabor intens, que acompanyem amb una maionesa irresistible d’alls escalivats i safrà. A més de ser un banquet per al paladar, l’escórpora és una font excel·lent de proteïnes magres, àcids grassos omega-3 beneficiosos per a la salut cardiovascular, i importants vitamines i minerals com la B12, el fòsfor i el seleni. Aquesta fusió única de sabors mediterranis amb una dosi generosa de beneficis nutricionals, converteix aquest plat en una opció exquisida i saludable per als amants de la cuina.

Ingredients per a 4 persones:

▶︎ 1 escórpora de 2 kg
▶︎ Oli
▶︎ Sal maldon

Per fer la maionesa

▶︎ 1 ou a temperatura ambient
▶︎ 1 cabeça d’alls escalivada sencera
▶︎ 200 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Safrà

Preparació i cocció:

  • Demanem a la peixateria que ens netegin el peix, l’escatin i ens facin lloms. L’espina i el cap el guardarem per una altra recepta.
  • Escalfem la planxa molt calenta, afegim unes gotes d’oli i posem el peix amb la pell cap amunt. Deixem coure uns 4- 5 minuts i li donem la volta. Deixem coure uns minuts més, afegim una mica de sal maldon i servim amb la maionesa.

Preparació de la maionesa

  • Premem amb els dits la cabeça d’alls i sortirà l’all escalivat. Ho posem al got de la batedora, hi afegim un ou sencer (és important que estigui a temperatura ambient), uns 10-12 brins de safrà, l’oli, i una mica de sal.
  • Posem el braç de la batedora al fons del got, la posem en marxa sense aixecar el braç del fons i esperem que qualli. Quan veiem que ja està quallant, podem començar a moure lentament el braç amunt i avall fins que agafi tot l’oli i quedi una salsa homogènia.

Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat