Aquesta recepta aposta per una altra manera de cuinar les gambes, descobrint-nos un plat exquisit i sorprenent. Dona una altra dimensió a les patates que es combinen amb un marisc extraordinari.
Ingredients per a 6 persones:
▶︎ 30 gambes (segons la mida)
▶︎ 1,5 kg de patates
▶︎ 1 cabeça d’alls
▶︎ 2 llesques de pa
▶︎ 1 nyora
▶︎ 50 g d’ametlles i avellanes torrades
▶︎ 200 ml de vermut sec
▶︎ All i julivert picats
▶︎ 75 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Aigua mineral
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
Preparació i cocció:
- Posem la nyora en remull amb aigua mineral tèbia. Quan estigui tova, traiem la polpa amb una cullereta i la reservem.
- Pelem els alls, les ametlles, les avellanes i ho reservem.
- Pelem les patates, les tallem esqueixades (clavem el ganivet a la patata i, abans de fer el tall sencer, l’arrenquem). D’aquesta manera desprenen la fècula i el suc queda més espès.
- Posem oli a la cassola i fregim els alls, els retirem. En el mateix oli, fregim el pa, el julivert, les ametlles i les avellanes.
- Posem tots els ingredients dins del got de la batedora. Hi afegim 100 ml d’aigua calenta i el vermut sec. Ho triturem amb la batedora i ho reservem.
- A la mateixa cassola, fregim les gambes lleugerament i les retirem.
- Seguidament, posem les patates esqueixades i les fregim una mica, hi afegim el suc triturat i rectifiquem de sal i pebre. Ho deixem coure 15 minuts.
- Al final, hi afegim les gambes per sobre, ho coem 1 minut just, apaguem el foc i servim.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.