En aquesta ocasió us portem una recepta original per menjar salmó d’una forma diferent, que agradarà fins i tot als més petits. La carn del salmó, més grassa, és ideal per donar-li forma i que quedin ben sucoses.
Ingredients per 4 persones:
- 500 grams de salmó fresc
- 1 ou
- 1 cullerada de mostassa Dijon
- 1 cullerada de pa ratllat
- Pa d’hamburguesa
- Enciam
- 1 iogurt grec
- 1 cogombre
- 1 gra d’all
- Anet fresc al gust
- Fines herbes al gust
Amb un ganivet piquem la carn del salmó a daus. Per aconseguir-ho, filetegem en tires els lloms i després els tallem perpendicularment. Col·loquem tots els trossos en un bol i afegim l’ou, el pa ratllat i la mostassa.
Barregem bé amb una forquilla fins que quedi una massa, que estarà compactada gràcies a l’ou i a la que el pa ratllat li donarà consistència. Amb l’ajuda d’un motlle formem les hamburgueses, prement una mica amb la forquilla, fins a acabar la massa, i les fiquem a la graella.
Deixem uns cinc minuts per cada costat, perquè les hamburgueses es facin bé, i procurem no moure-les perquè no es desfacin. Mentre es van fent, preparem la salsa triturant la resta d’ingredients a la batedora (el iogurt, el cogombre, l’all, l’anet i les fines herbes).
Torrem el pa d’hamburguesa, posem unes fulles d’enciam, l’hamburguesa de salmó per sobre i la cobrim amb un parell de cullerades de salsa de cogombre. Per completar afegim una mica de cogombre picat per sobre per donar un toc refrescant. A taula!
Comments are closed.