Aquesta és una recepta molt fàcil de fer i molt saborosa. El toc del whisky li dona un sabor intens a la salseta, i la mantega la suavitza i li dona cremositat. Tot es combina de manera genial per presentar aquest plat en un dinar familiar o amb amics.
També pots utilitzar aquesta recepta per fer-la servir com aperitiu, un entrant, o com acompanyament.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 20 llagostins
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 100 grams de mantega
▶︎ 1 llimona
▶︎ 60 mil·lilitres de whisky
▶︎ 1 grapat de julivert picat
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
Preparació:
- Netegem les gambes tallant una mica les antenes i algunes potes. Les salem. Si són congelades les deixarem descongelar, i les assequem bé.
- Posem una paella al foc, i afegim una mica d’oli; quan estigui ben calent, afegim els llagostins i els daurem un parell de minuts per cada costat, els traiem i els reservem.
- Pelem i piquem els alls. A la mateixa paella on hem daurat les gambes, hi afegim una mica més d’oli, reduirem el foc i afegim els alls picats, remenant i tenint cura que no se’ns cremi l’all i que agafi sabor l’oli.
- Hi afegim el whisky i deixem uns minuts reduir. Si us agrada podeu flamejar el whisky. Espremem la llimona i l’afegim.
- Incorporem la mantega a trossos, anant movent la paella perquè es vagi barrejant tota la salsa.
- Afegim els llagostins a la paella, movent-la en forma de vaivé perquè deixin anar tot el sabor a la sala i es lligui bé.
- Provem de sal i rectifiquem; també de llimona per si ens agrada amb més sabor i afegim una mica de pebre. Piquem un bon grapat de julivert i el posem per sobre; barregem. Passem els llagostins al whisky a una plata i servim amb la salsa ben calenta per sobre.
Comments are closed.