La llampuga, un deliciós peix blau amb carn tendra i gust intens, es converteix en la protagonista d’aquest plat que captura l’essència del Mediterrani. Acompanyada de pebrots, aquesta combinació de peix i vegetals ofereix una explosió de sabors frescos i vibrants. A més de la seva exquisidesa, la llampuga és una font rica en proteïnes de qualitat, àcids grassos omega-3, vitamines B i minerals com el fòsfor.
Ingredients:
▶︎ 1 llampuga
▶︎ 5 grans d’all
▶︎ 3 pebrots vermells
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Farina
Preparació i cocció:
- Rentem els pebrots, els eixuguem i els retirem les llavors. Amb les mans els trenquem a trossos regulars i reservem.
- Netegem la llampuga i la tallem a rodelles. L’enfarinem, la salem, la fregim pels dos costats i reservem.
- Laminem 4 alls; el cinquè l’esclafem.
- Daurem els alls al mateix oli on hem fregit la llampuga. Si cal, abans colem l’oli per eliminar les restes de farina.
- Un cop daurats els alls, afegim els pebrots i l’all esclafat. Ho deixem coure a foc suau.
- Quan tinguem el pebrot cuit el posem damunt del peix i ja tenim el plat a punt de servir.
- Opcionalment podem posar-ho 5 minuts al forn a 150 ºC. Així el peix ens quedarà més calent.
La llampuga es pot substituir per un peix similar, com pot ser el llobarro, la daurada, el corball, el pagre o el déntol.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.