El llenguado a la Menier (o Meunière), és una recepta tradicional francesa. El seu nom, Meunière, vol dir “a la molinera” per la farina que es fa servir. La salsa Menier és molt senzilla de fer i li dona un sabor molt especial al peix.
Sens dubte una manera ideal d’introduir el llenguado al menú setmanal d’una forma diferent. Ingredients per a 4 persones ▶︎ 1 llenguado per persona si és petit, o bé 2 més grans per a 4 persones. (Demana a la teva peixateria que li treguin la pell, la tripa i el cap) ▶︎ 100 g de mantega. ▶︎ El suc de 1/2 llimona. ▶︎ Unes branques de julivert fresc. ▶︎ Entre 1 i 2 patates petites per persona. ▶︎ Farina de blat per enfarinar el peix. ▶︎ Oli d’oliva, pebre negre acabat de moldre i sal.Preparació:
- Renta les patates bé amb aigua, cou-les i reserva-les.
- Salpebra els llenguados per ambdós costats i després passa’ls per farina, també per ambdós costats.
- Posa la meitat de la mantega en una paella a foc suau. Quan estigui fosa la mantega, espera un parell de minuts més perquè es dauri una mica.
- Sacseja molt bé els llenguados de farina perquè tinguin enganxada el mínim possible, i col·loca’ls a la paella.
- Puja una mica la temperatura del foc i cuina’ls uns 3-4 minuts per cada costat, suficient perquè aconsegueixin aquesta crosta daurada tan característica.
- Treu-los de la paella i col·loca’ls al plat, juntament amb les patates ja cuites.
- Ara afegeix la resta de la mantega a la paella (la quantitat de mantega va en funció de la salsa que vulguis obtenir). Baixa el foc perquè estigui al mínim, i quan s’hagi fos la mantega apaga el foc i aparta la paella un parell de minuts per evitar que salti amb el que afegirem a continuació.
- Incorpora el suc de llimona i el julivert picat. Encén de nou el foc al mínim i deixa que es cuini tot junt 3 o 4 minuts.
- Aboca la salsa per sobre dels llenguados i les patates.
Comments are closed.