Aquesta setmana us portem la primera recepta del peix del mes: llenguado a la meunière. Es tracta d’un gran clàssic francès ideal per a ocasions especials i molt fàcil de preparar. La salsa meunière li va bé a qualsevol peix, així que la pots preparar amb la mateixa elaboració per a qualsevol peix ‘’pla’’, com el mateix llenguado, els lloms d’orada, el llobarro o el lluç.
Ingredients per a 4 persones
- 4 llenguados de ració (sense caps i nets de vísceres)
- 50 g de farina (2 cullerades)
- 100 g de mantega
- 1 dl d’oli d’oliva
- El suc de mitja llimona
- 1 cullerada de julivert picat
- Sal i pebre negre acabat de moldre
Elaboració:
Per començar salpebrem els llenguados per la part externa i amb la seva pell. Després els untem lleugerament amb oli i els passem per farina, també de manera lleugera. Cal posar el llenguado volta i volta sobre un plat amb farina i ja està. Si veus que s’ha adherit massa farina, sacsegem l’excés.
Escalfem la meitat de la mantega en una paella àmplia i daurem els llenguados en aquest greix. Primer amb la pell blanca cap avall, i després de l’altre costat. Ho deixem durant 5 minuts del primer costat i un parell de minuts de l’altre costat.
Escorrem el peix i el posem en una font de servir. Si és possible el mantenim en calor, per exemple, dins del forn a temperatura baixa.
A la paella de fer el peix posem la mantega restant i escalfem fins que es faci fosc i es dauri una mica. Ha de tenir color avellana. Si t’agrada la salsa més espessa, afegeix en aquest moment una culleradeta de farina perquè es dauri una mica amb la mantega i espesseixi el conjunt. Salpebrem.
Retirem del foc, afegim el julivert picat i la llimona. Ruixem amb aquesta salsa els llenguados i ho servim al moment adornats amb unes rodanxes de llimona.
Comments are closed.