El plat d’aquesta setmana està dedicat al… LLENGUADO! Una plat fàcil, bo i per a totes les edats. Per a 4 persones:
A la cuina hem de tenir:
- Quatre llenguados grossos.
- Un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
- Sal, llimona, i dues taronges grosses i sucoses.
- Unes boletes de mantega.
- Farina.
Els passos a seguir són:
1r. Treure la pell del llenguado, o bé, pots demanar a la teva peixateria més propera que te la treguin abans.
2n. Quan els tinguis nets d’ambdues pells, cal salar els llenguados i ruixar-los de llimona, per a seguidament, enfarinar-los mínimament i fregir-los en una paella. Una vegada fregits i rossets, guardar-los.
3r. Per una banda treure el suc de les taronges, i per l’altra, fer-ne rodanxes.
4t. Passar les rodanxes de taronja per una paella amb mantega, per enrossir-les, i una vegada fetes, ruixar-les amb el suc de l’altra taronja que s’ha reservat. Mentrestant, preescalfar el forn a 200 graus.
5é. Posar els llenguados en una safata de forn i afegir-hi les rodanxes de taronja i el seu suquet.
6é. Seguidament, posar-ho al forn uns 7 o 8 minuts a no gaire força.
A més, us recomanem acompanyar-ho d’unes bones verduretes o fruits secs!
I recordeu, importantíssim, sempre aliments de qualitat i proximitat! Els trobareu a la vostra peixateria i mercat més proper!
Comments are closed.