Ingredients per a 4 persones:
- 4 llenguados
- 1 / 2 Kg de percebes
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 cebolleta
- 1 pastanaga
- 50 grams d’arròs
- Salsa de tomàquet
- Vi blanc
- Aigua
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
- Julivert
Netegem el peix, filetegem el llenguado, guardant les espines per fer-ne el caldo. A cotinuació, preparem el brou amb les espines, el porro, la cebolleta, una mica de julivert i sal, ho deixem bullir uns 20 minuts.
Mentrestant, daurem amb un raig d’oli la ceba i la pastanaga, ben picades. Un cop ho tinguem, incorporem els percebes (amb la closca), l’arròs, la salsa de tomàquet (un vaset com a molt), el vi blanc i el fumet, perquè es cuini a foc mitjà durant uns 20 minuts aproximadament.
Per a decorar el plat, retirem uns quants percebes amb la closca inclosa. I la resta, els pelem i reincorporem a la salsa. A continuació, triturem i coloquem la salsa amb els percebes pelats.
Salpebrem els filets de llenguado i els passem pel forn a uns 220º durant uns 5 minuts (aprox.). Finalment servim el llenguado en un plat, amb la salsa per sobre, decorant-ho amb uns quants percebes.
Comments are closed.