Ingredients:
- 1,5 kg de llobarro –millor de la part de la cua–
- 50 g d’avellanes torrades
- 50 g d’ametlles torrades
- 1 got petit de vi blanc sec
- 1 llimona gran
- 1/4 kg de tomàquet
- 2 cebes mitjanes
- 3 grans d’all
- 1/2 fulla de llorer
- Caldo de peix
- Pebre
- Oli
- Sal
Tallem el llobarro i el col·loquem en una plata de forn, el ruixem amb el suc de la llimona i el deixem macerar durant un quart d’hora. Transcorregut aquest temps, salem el llobarro i hi afegim un bon raig d’oli, i l’introduïm al forn durant 15 minuts.
Mentrestant, posem una paella al foc amb una mica d’oli. Quan estigui calent hi afegim les cebes i els alls picats, remenem una mica i, sense que arribi a enrossir-se, hi afegim el llorer i els tomàquets, pelats i tallats en trossos. Ho deixem coure tot a foc lent durant uns minuts. A continuació, hi afegim el vi, ho salpebrem i ho deixem coure una mica més.
En el morter, piquem les avellanes i les ametlles fins a deixar-les com una pasta, que es deixati amb una mica de caldo de peix o, amb aigua calenta. Incorporem la picada a la salsa de la paella, ho deixem coure uns minuts més.
Quan la salsa estigui en el seu punt, l’estenem sobre el llobarro, tapem el recipient i s’introdueix de nou al forn un quart d’hora. Finalment, presentem el llobarro en una plata de servir; la salsa es passa pel passapuré i s’aprofita per regar el llobarro.
Comments are closed.