El llobarro és un peix molt ric en proteïnes i greixos saludables, especialment en greixos omega-3, que són essencials pel bon funcionament del nostre organisme. A més, es molt bona fona font de calci, vitamina D i altres nutrients essencials.
Avui compartim aquesta recepta de llobarro que segur fa les delícies de tota la família.
Ingredients:
Per al llobarro a la planxa:
▶︎ 4 filets de llobarro (aproximadament 150-200 grams cadascun)
▶︎ 2 cullerades d’oli d’oliva
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ 1 llimona (per decorar)
Per a la salsa al pesto:
▶︎ 2 tasses de fulles d’alfàbrega fresca
▶︎ 1/2 tassa de formatge parmesà ratllat
▶︎ 1/2 tassa de pinyons
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1/2 tassa d’oli d’oliva extra verge
▶︎ Sal i pebre al gust
Preparació:
- Comença preparant la salsa al pesto. En una trituradora d’aliments, col·loca les fulles d’alfàbrega, el formatge parmesà ratllat, els pinyons i els grans d’all. Tritura tots aquests ingredients fins que estiguin ben combinats. Amb la trituradora en marxa, afegeix lentament l’oli d’oliva fins que la salsa adquireixi una consistència suau i homogènia. Prova la salsa i ajusta la sal i el pebre al gust. Si ho prefereixes més espès, pots afegir més formatge parmesà o pinyons.
- Treu l’aigua dels filets de llobarro amb paper de cuina i després condimenta’ls amb oli d’oliva, sal i pebre.
Escalfa una paella o una planxa a foc mitjà-alt. Quan estigui ben calenta, col·loca els filets de llobarro. Cuina’ls durant uns 3-4 minuts de cada costat, fins que estiguin ben daurats. - Un cop el llobarro estigui fet, retira’l de la planxa i emplata’l.
- Abans de servir, afegeix una generosa cullerada de salsa al pesto a sobre de cada filet de llobarro.
Comments are closed.