Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
jul. 21

Lluç a la Gallega

  • 21 de juliol de 2022
  • gremi
  • Receptes

El lluç a la gallega és un plat típic de la cuina tradicional de Galícia, molt nutritiu i saludable. El peix es cuina amb patates i se serveix amb una salsa de pebre vermell i all deliciosa i molt senzilla de fer.

Per preparar aquesta recepta és important utilitzar un bon lluç de la teva peixateria de confiança. La salsa s’elabora amb ingredients que podem tenir a casa, això sí, és fonamental tenir un bon pebre vermell dolç de la Vera, que és l’ingredient que aporta aquest sabor tan característic.

Si us agrada el picant, podeu afegir a la recepta un tros de caiena.

INGREDIENTS:

▶︎ 1 lluç
▶︎ 3 patates
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 fulles de llorer
▶︎ 3 dents d’alls
▶︎ 1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva

PREPARACIÓ:

  • Pela les patates, renta-les i talla-les a rodanxes d’1 cm de gruix. Pela la ceba i talla-la per la meitat o a quarts.
  • Escalfa una cassola ampla a foc mitjà i introdueix les patates, la ceba i les fulles de llorer. Cobreix-ho amb aigua i afegeix-hi una mica de sal. Deixa cuinar uns 15 minuts, tot i que el temps final dependrà de les patates. Si es va quedant sense aigua, afegeix-hi una mica més.
  • Pots demanar que et netegin el lluç a la peixateria o netejar-lo tu a casa. En qualsevol cas, un cop net, talla el peix a rodanxes i retira les espines. Pots fer medallons o lloms de lluç. Afegeix sal i pebre al gust.
  • Quan estiguin gairebé tendres les patates, afegeix el lluç per sobre d’aquestes. Si cal aigua afegeix una mica més i que el brou cobreixi la meitat del lluç. Mou la cassola fent moviments de vaivé perquè vagi lligant la salsa. Deixa que es cuini uns 5 minuts o fins que vegis el lluç cuit. Quan estigui, apaga i reserva.

També hi ha qui fa lluç a la gallega amb pèsols. Si és el que vols, afegeix-los amb el peix.

  • A banda, prepara l’allada que donarà el toc final al lluç a la gallega. Posa una paella amb un bon raig d’oli al foc, pela i talla els alls en làmines, afegeix-les a la paella i deixa que es cuinin a foc baix perquè deixin anar el seu sabor i no es cremin. Quan comencin a agafar color, afegeix la cullera de pebre vermell, separa la paella del foc i remou de seguida perquè no es cremi.
  • Torneu a posar la paella al foc afegint una mica del brou que s’ha fet amb les patates i el peix. Remena-ho perquè quedi dissolt el pebre vermell i cuina-ho durant un parell de minuts.
  • Incorpora l’allada a la cassola del peix i mou-la fins que es lligui tot bé i quedi una bona salsa. Si hi hagués molt de brou de coure el peix i la patata, treu una mica abans d’afegir-hi l’allada.

Hi ha persones que prefereixen fer el lluç a la gallega amb gambes i cloïsses. En aquest cas, hauríeu d’afegir aquests ingredients abans d’incorporar l’allada. Una altra opció és cuinar les cloïsses al vapor i afegir-les al final.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat