Compartim amb vosaltres una recepta molt senzilla i fàcil de fer: Lluç al forn amb patates. Cuinar el peix al forn és sempre una opció molt encertada perquè mantenim tots els nutrients i sabor del peix.
Ingredients:
▶︎ 2 rodanxes de lluç gruixudes (també valen lloms o filets)
▶︎ 400 g de patates
▶︎ 1 ceba gran
▶︎ ½ llimona
▶︎ Julivert fresc
▶︎ 1 rajolí de vi blanc
▶︎ 2 o 3 fulles de llorer
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal i pebre negre molt
Preparació:
- Preescalfar el forn a 175 ºC
- Salpebrar les rodanxes de lluç per ambdós costats. Reserveu.
- Peleu i renteu les patates. Tallar-les a rodanxes de 3 a 5 mm de gruix.
- Pelar la ceba i tallar-la a rodanxes de més o menys la mateixa mida.
- Barregeu les patates amb la ceba, juntament amb 2 o 3 fulles de llorer, sal, pebre i 2 cullerades d’oli d’oliva. Passar-les a una plata per a forn i afegir-hi un rajolí de vi blanc.
- Enfornar a mitja alçada durant uns 30 minuts. A meitat del fornejat, remenar amb cura les patates perquè no es cremin les que estan a sota.
- Col·loqueu les rodanxes de lluç sobre les patates i afegiu-hi un rajolí d’oli d’oliva per sobre.
- Tornar a coure durant 15 minuts més, o fins que vegem que les rodanxes ja estan al punt.
- Mentrestant, rentar i assecar una mica de julivert. Picar finament les fulles. Quan traiem la safata del forn, posar per sobre el julivert picat al gust.
- Servir de seguida. Cada comensal pot afegir unes gotes de llimona al seu plat.
Comments are closed.