La melva aporta grans beneficis nutricionals gràcies a la seva riquesa en proteïnes magres, àcids grassos omega-3 per a la salut cardiovascular, i vitamines B essencials com la B12. Gaudiu d’aquesta experiència gastronòmica que equilibra amb molt gust el sabor del peix amb els cítrics.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 500 g de melva
▶︎ 200 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 taronja (pot ser agra)
▶︎ 1 llima
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 mandarina
▶︎ 1 aranja
▶︎ 100 ml de vi blanc sec
▶︎ Sal
▶︎ 1 cullerada de postres de pebre blanc en gra
▶︎ 4 llavors de cardamom
▶︎ 1 branca de farigola llimonera (o de la que trobem)
Preparació i cocció:
- Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens el facin a lloms.
- El salem. Rentem molt bé els cítrics.
- Ratllem la pell dels cítrics evitant la part blanca i en fem suc.
- En una cassola de mida adient, posem el suc, el vi blanc, l’oli, un pols de sal, el pebre blanc, el cardamom i la farigola.
- Ho remenem i deixem que s’escalfi. Afegim la melva i la deixem coure a foc mitjà uns 10 minuts.
- Tastem de sal, deixem reposar i servim a temperatura ambient. Es conserva dies a la nevera.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.