El Gremi de Peixaters, conjuntament amb FEDESCA, va organitzar el passat mes de març, el programa formatiu “La pescaderia en verde” cofinançat pel Fons Social Europeu. La formació tenia l’objectiu de posar nous recursos a l’abast de tots els peixaters, per adaptar la nostra activitat a les noves demandes d’un consumidor cada cop més exigent i informat.
El curs proposava als peixaters noves eines per a connectar amb el nou consumidor, incidint especialment en matèries com la traçabilitat (informació sobre cada pas del procés de producció), la informació al consumidor final, la sostenibilitat, la política pesquera comuna, reglaments de control pesquer, ús responsable dels recursos, impacte ambiental, gestió eficient de l’aigua, transport i mobilitat sostenible, envasos, desaprofitament alimentari, competències digitals i igualtat d’oportunitats; Xarxa Natura 2000, Economia circular i Economia Blava.
Els alumnes van assistir a una sessió presencial i a una a distància i van rebre material de suport físic i online així com un vídeo resum de cada unitat i van comptar amb el suport de tutories.
Als alumnes participants se’ls va lliurar un diploma acreditatiu de la realització del curs, així com el diploma acreditatiu d’actualització de coneixements de l’àrea de qualitat i seguretat alimentària, l’antic Certificat de Manipuladors d’Aliments, perquè durant el curs es van tractar les actuals exigències en traçabilitat i etiquetatge.
Comments are closed.