El moll és un peix molt valorat en la nostra gastronomia pel seu interessant sabor i textura.
A més, imprimeix als plats un caràcter inqüestionable gràcies al seu cridaner color rosat o salmó, i les seves propietats nutritives, cosa que el converteixen en un plat molt a tenir en compte en qualsevol celebració i pel dia a dia.
INGREDIENTS (per a dues persones):
▶︎ 2 molls grans
▶︎ 60 g mantega
▶︎ 40 g pa ratllat
▶︎ 20 g ametlla molta
▶︎ 1 cullerada sopera julivert picat
▶︎ 1 cullerada sopera farigola
▶︎ suc de taronja
▶︎ sal i pebre
▶︎ 2 carabassons
▶︎ 2 tomàquets
▶︎ oli d’oliva
▶︎ herbes aromàtiques
PREPARACIÓ:
- Tallar els tomàquets i els carabassons a rodanxes.
- Assaoneu-los i col·loqueu-los en una plata amb un raig d’oli d’oliva i unes herbes aromàtiques.
- Escalfar el forn a 150 °C durant 3 o 4 minuts.
- En un recipient barrejar la mantega tova, el pa ratllat, l’ametlla, el julivert, la farigola, el suc de taronja i assaonar-ho.
- Treure els filets als molls i desespinar-los amb unes pinces petites.
- Salpebreu-los i col·loqueu-los sobre els carabassons i els tomàquets; poseu-hi a sobre una mica de la massa d’ametlla.
- Gratinar al forn fins que els molls estiguin fets (uns 3 minuts).
Comments are closed.