Els molls o rogers, són uns peixos de roca que aporten un elevat contingut proteic d’alt valor biològic, vitamines i minerals. Destaca el seu alt contingut en àcids greixos omega 3, i les vitamines del grup B. Entre els minerals cal assenyalar, es troba el seu notable contingut en iode, ferro, fòsfor, potassi i magnesi. A més, aporta molt poques calories, fet que el converteix en un peix ideal en una dieta saludable.
Amb aquesta recepta podreu gaudir de tot el sabor dels molls que, juntament amb les verdures, converteixen aquest plat en tot un plaer pels sentits.
Ingredients:
▶︎ Quatre rogers de mida mitjana
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Pebre negre en pols
▶︎ Vi blanc
▶︎ Dos porros (la part blanca)
▶︎ Dues pastanagues pelades
▶︎ Dos trossos d’api (la part blanca)
▶︎ Una albergínia mitjana
▶︎ Un carabassó mitjà
Preparació:
- Primerament, agafem totes les verdures, les tallem en tires d’uns deu centímetres, i les fregim a la paella amb un raig d’oli, salpebrades. Quan les verdures són cuites al “dente“, les reservem.
- En cada full de paper pel forn, posem dos molls, els salpebrem, els ruixem amb una mica de vi blanc i una mica d’oli, i els hi posem al damunt una mica de les verdures saltades.
- A continuació, amb el paper fem com unes bosses, les tanquem hermèticament, i les posem a la safata per anar al forn i les enfornem a 180°.
- Tot seguit, retirem les bosses, i amb l’ajut d’unes tisores, fem com una finestreta deixant al descobert els rogers, i així mateix ho posem en el plat, i ho podrem servir a taula.
Comments are closed.