Els musclos són uns grans aliats a la cuina, són molt versàtils i dinàmics, hi ha moltes receptes per llepar se’n els dits: musclos a la marinera, al vapor, amb arròs, a l’escabetx… nosaltres us proposem Musclos amb vinagreta de verdura!
La recepta és fàcil i rapideta, per això també us donem uns consells per a cuinar-los i netejar-los correctament.
Consells:
- Treure les barbes tallant-les, ja que és millor que arrencant-ho.
- Rascar una mica la closca per deixar-la neta, però no cal fer-s’hi molt amb les adherències més dures. Tampoc és qüestió que perdin el gust de mar.
- Rentar-ho amb aigua freda.
- Un cop rentats, conservar-los a la nevera o un lloc fred.
- Si no són per menjar al moment o al mateix dia, és millor deixar-los oberts i reservar-los amb el seu propi suc, a la nevera o al congelador i tot.
Ingredients:
- 1 kg de musclos
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- Cogombre fresc
- Vi blanc
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva
- Vinagre
Preparació:
1r pas. Obrir els musclos al vapor en una olla tapada amb un raget de vi blanc i una fulleta de llorer.
2n pas. Fer la vinagreta, mesclant oli d’oliva amb vinagre al gust de cadascú.
3r pas. Picar ceba tendra, pebrot verd, pebrot vermell i cogombre, tot ben petit, i afegir-ho al bol de la vinagreta.
4t pas. Preparar en una plata els musclos oberts, per a seguidament poder posar mitja cullerada de vinagreta a cada musclo.
5é pas. Deixar-ho reposar una estona abans de servir, i ja estarà preparat!
La centralitat d’aquest plat recau directament i exclusivament en el musclo, per això és tan important que sigui de qualitat. Esteu segurs que a les peixateries del Gremi en trobareu dels millors!
Que vagin de gust!
Comments are closed.