Les navalles a vegades són una mica tramposes, i tot i la senzillesa en cuinar-les, no sempre queden bé… així que avui us portem uns trucs per intentar assegurar la jugada!
Les navalles tenen el problema de la sorra, i és que si no es netegen bé, menjar fent carric-carrac amb les dents no és gaire agradable. Per això, si voleu evitar que us passi seguiu aquests passos:
1r pas. Posar les navalles vives – així surt millor la sorra – dins d’un recipient ple d’aigua salada, imitant la del mar. Però atenció, s’ha de submergir per la part inferior, és a dir, la del tros fosc. Deixeu-ho mínim una hora, i de fet, si voleu ho podeu deixar tota una nit, sempre guardat en fred. I a més, si ho preferiu, també podeu tirar-hi un raig de vinagre o llimona.
2n pas. Un cop hagi passat el temps i la sorra hagi baixat al recipient, cal rentar-les amb aigua.
Així, les navalles ja estarien llestes per a ser cuinades!
I com fer-ho sense acabar menjant un semi xiclet? Doncs ràpidament! Cal donar-les una cocció forta i ràpida (un minut més o menys). És a dir, que abans de posar les navalles, la paella ja estigui ben calenta, però sense cremar res. Llavors, quan s’hagin obert podeu posar-hi un raig d’oli i alguna salsa que hàgiu preparat, nosaltres us proposem una picada d’all i julivert, per a poder degustar el sabor de les navalles!
Que vagin de gust!
I recordeu… les millors navalles les trobareu a la vostra peixateria del Gremi!
Comments are closed.