Cuinar amb crancs o altres tipus de crustacis, a vegades sembla quedar només pels més agosarats. Per això us animem a seguir pas a pas aquesta recepta! No té pèrdua!
Ingredients per a 4 persones:
- 12 nècores
- 3 ous
- 3 cullerades de farina
- 2 cullerades de mantega
- 1 vas de llet
- Carn de cranc
- 1 vas de vi blanc
- 2 fulles de llorer
- Sal
Passos a seguir:
1r pas. Bullir els ous. Pelar-los i reservar-los.
2n pas. Preparar la beixamel. Escalfar la mantega amb la llet, un cop la mantega s’hagi desfet i la llet estigui ben calenta, toca incorporar-hi una mica de farina, poc a poc, evitant grumolls.
3r pas. Barrejar a la beixamel, els ous, la carn de cranc i el vi blanc. I deixar-ho bullir uns 3 o 4 minuts vigilant que no s’enganxi.
4t pas. Coure les nècores, amb aigua i sal. Amb abundant sal (uns 60 gr. per litre), per tant cal una olla gran. Per coure les nècores és recomanable primer deixar-les en aigua freda, perquè no perdin les potes (en el cas que estiguin vives). I igualment, per seguretat, millor agafar-les per darrere. Un cop bull l’aigua, afegir un parell de fulles de llorer i deixar-ho coure uns 7 o 8 minuts.
5è pas. Treure la carn de les nècores i barrejar a la mescla anterior.
6è pas. Farcir les nècores amb la barreja anterior.
I no ho dubteu més, les millors nècores les trobareu a les Peixateries del Gremi!
Comments are closed.