Les navalles aporten proteïnes d’alt valor biològic, i constitueixen una gran font de calci, ferro i fòsfor. Com a bon marisc, són riques en àcids grassos omega 3, ideals pel cor i el funcionament cognitiu del cervell.
Fetes a la planxa amb aquesta salsa pesto, són un plat ideal per compartir amb amics i familiars.
Ingredients:
▶︎ Navalles
▶︎ Oli d’oliva
Per al pesto:
▶︎ 100 g d’alfàbrega fresca, només les fulles
▶︎ 200 g de formatge parmesà
▶︎ 75 g de pinyons
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 160 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
Preparació:
- Netegem bé les navalles, les submergim en aigua amb sal 2 hores per treure la terra.
- Daurem les navalles a la planxa a una paella amb una mica d’oli d’oliva.Preparació de la salsa pesto:
- Separem les fulles d’alfàbrega de la tija, les rentem i assequem.
- Mentre les fulles d’alfàbrega s’assequen, pelem els grans d’all, els tallem en dues parts i retirem el germen.
- Torrem els pinyons en una paella, sense oli. Col·loquem tots els ingredients al got d’un robot de cuina, juntament amb la meitat de l’oli i un pessic de sal, i triturem.
- Quan hàgim obtingut una farineta i no s’apreciïn trossos de pinyons ni d’alfàbrega, deixem de triturar-ho per afegir la resta de l’oli. Triturem de nou, només per integrar l’oli, i ja tenim la nostra salsa de pesto d’alfàbrega llesta per posar sobre cadascuna de les navalles.
Comments are closed.