El Gremi va assistir a una nova reunió de la Comissió de seguiment de la seguretat del Peix i productes de la pesca, convocada per la Subdirecció general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, i que va tenir lloc el passat 22 de setembre.
A la reunió es van presentar informes sobre: d’Alertes alimentàries en el sector de la Pesca 2020-2021, Control d’higiene a la producció primària de pesca extractiva i aqüicultura, i d’Alertes alimentàries en el sector de la Pesca 2020-2021. D’altra banda, també es tractaren diversos aspectes sobre informació al consumidor amb relació a la presència d’ingredients al·lergògens.
Per part del Gremi es va informar sobre: el projecte de valorització d’espècies amb poc valor comercial, anomenat “Els peixos dels nostres avis” amb la idea de recuperar el consum d’espècies. Aquest projecte es fa conjuntament amb la Càtedra de la UdG Oceans i Salut Humana (de la qual el Gremi n’és patró) i l’IRTA, i incorpora l’estat de salut dels estocs d’aquestes espècies i la part nutricional; la col·laboració amb el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA-UPC) i el grup de Sostenibilitat en Biosistemes de l’IRTA, amb relació al malbaratament alimentari en el sector, i en concret en el seitó; i l’impuls a la iniciativa Too Good To Go entre els agremiats, que algunes peixateries ja l’utilitzen. Sobre tots aquests temes podeu trobar informació a la nostra web.
Comments are closed.