El passat 25 de febrer i a les instal·lacions del Gremi de Flequers de la província de Barcelona, vàrem assistir a una reunió per aprofundir en la problemàtica de la formació professional en l’àmbit del nostre sector i sectors afins, així com en el món dels oficis en general.
Els oficis alimentaris formen part de la rica cultura alimentària del nostre país, la qual és reconeguda arreu per la seva qualitat i versatilitat, on el bon producte, la innovació i la tradició es conjuguen en una dimensió identitària de gran prestigi nacional i internacional.
Aquesta dimensió no evita els molts problemes que amenacen el creixement i la supervivència dels comerços alimentaris, entre d’altres la dificultat per trobar personal qualificat, la dignificació, la divulgació i promoció social dels oficis com a una sortida professional de futur per a nous treballadors i empresaris, així com la preocupant manca de relleu generacional.
Aquestes qüestions han de ser afrontades i no es resoldran sense una aposta decidida per la formació, amb la implicació dels diferents Gremis, ja que la seva experiència i coneixement d’aquests oficis és primordial per a obtenir els millors resultats, permetent que els professionals que es formin responguin a les necessitats reals que els consumidors demanden i el comerç necessita.
A la trobada mantinguda s’ha debatut sobre quin és el model que els Gremis volem en aquest àmbit; sobre el qual també s’han mantingut diverses converses, entre d’altres, amb l’Ajuntament de Barcelona.
Comments are closed.