Ingredients per a quatre persones:
4 orades
1 llimona
Unes branques de romaní fresc
1 kg de patates
1 ceba de Figueres
1 copa de vi blanc
Oli d’oliva
Sal i pebre
Elaboració:
Demanem a la peixateria del Gremi que ens netegin bé les orades (que treguin les ganyes, les vísceres, tallin les aletes i raspin la pell per treure’n les escates). Un cop les tinguem ben netes, les salpebrem per dins i per fora. Netegem la llimona i la tallem a rodanxes. Col·loquem dins de cada orada una rodanxa de llimona i una branqueta de romaní. Pelem les patates i la ceba i també ho tallem a rodanxes.
A continuació, col·loquem a una safata de forn les rodanxes de patata, la ceba i la resta de la llimona. Hi afegim el romaní i ho ruixem amb l’oli d’oliva. Ho posem al forn a 180 ºC durant 10 minuts. Per acabar, afegim les orades a la safata i ho deixem tot al forn 20 minuts més. Hi afegim el vi a mitja cocció. Ja ho tindrem, bon profit!
Comments are closed.