Avui us portem una recepta basada en els aliments de tardor, els protagonistes en aquestes dates. La recepta, molt complerta, fusiona diferents sabors: orada, moniatos, castanyes… i a posar-se el davantal!
Ingredients per a 4 persones:
- 2 kg d’orada (aprox.)
- 750 g de carbassa
- 350 g de moniato
- oli d’oliva verge extra
- 3 dl de suc de rostit de pollastre
- 3 castanyes cuites al natural (en conserva)
- 1 xili de Jalapa en escabetx
- 25 g xili de 3 colors
- 100 g de pipes de carbassa salades
- aigua natural
- sal i pebre
- sucre
Els passos a seguir per la seva elaboració són els següents:
1r pas. Tallar la carbassa en dues parts, treure les llavors i embolicar-la amb paper d’alumini. Tot seguit, coure-la al forn a 180º durant 45 minuts (aprox).
2n pas. Després de retirar-la del form, treure la polpa de la carbassa amb una cullera i triturar-la amb oli d’oliva fins que quedi una massa ben fina. Li afegim abans del tercer pas, sal, sucre i reserva.
3r pas. Triturar les castanyes cuites en un pot i els xilis, previament tretes les llavors.
4t pas. Pelar el moniato i tallar-lo a la juliana. Seguidament posar-lo en remull durant 30 minuts i eixugar-lo.
5è pas. Posar oli en una paella, esperar a que es calenti i fregir el moniato.
6è pas. Netejar l’orada, treient les espines i filatejant-la. Sala els filets i fregeix en un cassó. (Pots demanar a la teva peixetaria del Gremi que te la preprem en filets i estalviar-te aquest pas!)
7è pas. Deixar reposar l’orada en un paper absorbent i després coure-la al forn a 55º, entre 5 i 10 minuts.
8è pas. Finalment emplatem, posant al centre la crema de carbassa, sobre seu l’orada, la juliana de xili i la crema de castanya.
És una recepta divertida, fresca i molt gustosa per aquestes dates!
I recordeu… trobareu sempre les millors orades a les peixeteries del Gremi!
Comments are closed.